Technik: mechanikmechatroniklogistykelektronikochrony środowiskacyfrowych procesów graficznychinformatykkelnerhotelarstważywienia i usług gastronomicznychusług fryzjerskichhandlowiecekonomista.     Zasadnicza szkoła zawodowa: sprzedawcamonter mechatronikmechanik-monter maszyn i urządzeń.

 
     
 

Kucharz

 
     
 

Kucharz zajmuje się przyrządzaniem różnego rodzaju potraw, dań, przekąsek, a nawet ciast i deserów. Profesjonalny kucharz to prawdziwy artysta, który potrafi z gotowania i przygotowywania potraw uczynić sztukę. Dysponuje wiedzą i umiejętnościami, które umożliwiają przyrządzanie potraw w różnych kulturach kulinarnych i dostosowanych do różnych okazji.  
     

 

Nabyte umiejętności:

  • przyrządzanie różnego rodzaju potraw, estetyczne ich podanie;

  • właściwe wykorzystywanie narzędzi i przyrządów kuchennych;

  • dostosowywanie się do oczekiwań klientów różnych zakładów gastronomicznych.

Praca: Absolwent tej szkoły może znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych, restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach itp.